بهترین دکوراسیون داخلی

بهترین دکوراسیون داخلی

اگر بخواهیم تعریفی ساده و گویا از طراحی داخلی ساختمان ارایه دهیم که روند انجام آن را برای ما روشن سازد، می توانیم بگوییم طراحی داخلی ساختمان شامل انتخاب عناصر تشکیل دهنده طرح و تنظیم و ترکیب آنها برای ایجاد فضا و کیفیات کار کردی زیبایی شناختی مورد نظر طراح و در نهایت دست یابی به کار کرد مناسب، زیبایی و انتقال مفاهیم و معانی است. در طراحی داخلی ساختمان ، وقتی طراح از عناصر مختلف با توجه به رنگ، فرم، بافت، کیفیت و کارآیی هر کدام بهره می گیرد و آنها را در کارش به یکدیگر مربوط می سازد، در واقع بوسیله این ترکیب می خواهد به اهداف مورد نظر خود در طراحی آن فضا دست یابد. به عبارت دیگر، دست یابی به اهدافی همچون کار کرد مناسب، زیبایی بصری و تاثیر محیطی و روانی موثر و مثبت در طراحی داخلی ساختمان ، مستلزم استفاده هماهنگی، منسجم، معنی دار و زیبا از عناصر مختلف در طراحی داخلی ساختمان است. در یک طرح مطلوب همه عناصر و اجزا ترکیب در کار کرد و تاثیر کیفی و معنایی که دارند ، به هم متکی و وابسته هستند. بر این اساس، موفقیت هر طرح بستگی کامل به چگونگی ترکیب عناصر و الگوهای سه بعدی فضا دارد. گرچه روند کار طراح در ترکیب عناصر طراحی داخلی ساختمان تا حدی با تعابیر ذهنی و احساسی آمیخته است، لکن این بدان معنی نیست که تعقل و تفكر آگاهانه در این زمینه نقش چندان مهمی ندارد.

معماری داخلی
اگر بگوییم معماری با مسائلی در مقیاس های بزرگ شهری در ارتباط است، تخصص معماری داخلی در مقیاس انسانی و در ارتباط با فضاهای عمومی و شخصی است. در حقیقت تجلی ارتباط انسان با جهان بیرونی است. معماران داخلی، علاوه بر داشتن دانش کافی در زمینه ی معماری، به توسعه و بهبود حس دریافتی از فضای معمارانه می پردازند، به گونه ای که حس تعلق و یکپارچگی را در فضا به وجود آورند. به عبارت دیگر، به معماری فضا از نقطه نظر ساکنان یا استفاده کنندگان آن می پردازند.

معماری داخلی همان قدر که با هنر و فلسفه و روانشناسی سر و کار دارد، با معماری و طراحی نیز در ارتباط است. یک کارشناس معماری داخلی بر جنبه های فرهنگی، صنعتی، اقتصادی و بومی فضاهای معماری تمرکز دارد. یک طراحی خلاق و مفهومی منوط به شناخت کامل ساختار ساختمان و کاربردهای ارتباطی آن است.

مباحث تخصصی مرتبط با معماری داخلی مباحثی چون روانشناسی رفتار، ساختار ها و خدمات پشتیبانی، مواد و مصالح ساختمانی، رسانه های ارتباطی، ارگونومی، ساخت ماکت، طراحی مبلمان، طراحی به کمک کامپیوتر، شناخت عملکرد و صنعت ساختمان سازی شامل می شود.

طراحی داخلی
مهم ترین بخش حرفه ی یک طراح داخلی، داشتن هنر و علم درک رفتار مردم به منظور ایجاد فضاهای کاربردی خلاقانه درون ساختارهایی است که معماران داخلی طراحی کرده اند.مسئولیت طراحان داخلی شامل وظایف متنوعی است، از جمله: سازماندهی فضا با توجه به عملکرد آن، حصول اطمینان از مطابق بودن طرح ها با طراحی ساختمان و مسائل ایمنی، و حتی طراحی مناسب در مورد اکوستیک و انتقال صدا. یک طراح داخلی همچنین مسئولیت انتخاب و چیدمان لوازم منزل و مبلمان، رنگ، نور و سایر موارد مرتبط نیز هست، اما توجه داشته باشید که این تنها یکی از مسئولیت های یک طراح داخلی است.در حقیقت طراحی داخلی بخشی بین معماری داخلی و دکوراتوری است، بدون غالب بودن یکی بر دیگری. در واقع طراحی داخلی هم به نوعی با معماری داخلی سر و کار دارد و شانه به شانه ی آن حرکت می کند و هم بی ارتباط با عناصر دکوراتیو نیست.

طراحان داخلی در فضاهای متفاوت و متنوعی به طراحی می پردازند. برخی ترجیح می دهند در بخش طراحی و چیدمان داخلی منازل فعالیت کنند، در حالی که عده ای به فعالیت در بخش های تجاری، مسکونی و شرکت های معماری به فعالیت می پردازند.بهترین دکوراسیون داخلی

گروهی دیگر از طراحان داخلی، به سبب نوع دانش خود، در بخش های خاص تری فعالیت می کنند. این قسمت شامل طراحی بخش مراقبت های بهداشتی، طراحی رستوران، ساختارهای جدید برای منازل، آشپزخانه، حمام و نیز طراحی دفتر کار می باشد.

۷ اصل در طراحی داخلی:
نور( عنصری که توان دیدن را به فرد می دهد)
فرم( توده ی فیزیکی یک شی است که سه بعدی بوده و وزن دارد)
فضا ( همان محدوده ی در دسترس کاربر است)
بافت ( مشخصه ای از یک شی ، که با لمس کردن یا دیدن به چشم می آید . )
شکل ( خط بیرونی یک شی را تشکیل می دهد)
رنگ ( همان خاصیت بصری فرم است)
حجم ( عنصر مهم طراحی داخلی است که بصورت اجسام توپر تو خالی نمایان گشته است).
بهترین دکوراسیون داخلی
دکوراتور ها کسانی هستند که تنها با سطح ظاهری فضا – مانند رنگ ، پارچه ، مبلمان ، نورپردازی و سایر مواد – سر و کار دارند.ممکن است بگویید طراحان داخلی نیز همین کار را انجام می دادند. بله درست است، اما یک طراح داخلی معمولا مسائل مهم دیگری را نیز در ذهن دارد.

بیشتر بخوانید : حمل اثاثیه منزل در اصفهان

برای مثال، زمانی که نوبت به انتخاب کفپوش، یک دکوراتور تنها مسئول انتخاب نوع ، رنگ ، بافت و الگوی کف پوش است. این در حالی ست که طراح داخلی ، با توجه به ضوابط و قوانین موجود، به بررسی کاربرد، انتقال صدا و خواص صوتی، اشتعال پذیری، خروج گاز، الزامات الکترسیته ساکن و مسائلی از این دست می پردازد.

اغلب دکوراتورها دوره هایی تخصصی را گذرانده اند و آموزش دیده اند، هرچند دکوراتورهایی هستند که خود آموخته هستند و آموزش رسمی طراحی ندیده اند. در بیشتر موارد دکوراتورها در بخش های مسکونی فعالیت می کنند. بدین معنا که تزئین خانه ها را به عهده دارند.

همیشه گرفتن نتیجه های مطلوب برای انجام هر کاری، داشتن اطلاعات درست و تجربه های تئوری و عملی در زمینه آن موضوع ها را در جهت موفقیت کمک می کند که درباره دکوراسیون این اطلاعات را می توانیم به دو بخش کلی تقسیم کنیم:

پوشش های اصلی: شامل فضاهای مثل کف، سقف، دیوارها و دربها می باشد که زمینه اصلی کار دکوراسیون را دربرمی گیرد.

لوازم برای بهترین دکوراسیون داخلی: شامل مبلمان، فرش، تابلو، کاغذ دیواری، کمد، کابینت، پرده و خیلی چیزهای دیگر که در کنار یکدیگر دکوراسیون ما را تشکیل می دهند.

در مقایسه این دو بخش پوشش های اصلی از اهمیت بیشتری برخوردارند چون به نسبت لوازم دکوراسیون ثابت تر بوده و نقش پس زمینه را برای لوازم دکوراسیون اجرا می کنند. در پوشش های اصلی دیوارها و دربها جایگاه ویژه ای دارند زیرا میزان تاثیرگذاری آنها بر روی لوازم دکوراسیونی بسیار چشمگیرتر است و گذشته از موضوع تاثیر روی دیگر لوازم محیط، دیوارها و رنگ آنها در تغییر وسعت و نور فضا بسیار موثر است.

آسایش
در نظر گرفتن آسایش ساکنان خانه بیش از زیبائی در دکوراسیون واجد اهمیت است. محل کار زندگی یا استراحت چنانچه شرایط مناسب و راحتی فراهم ننماید دارای فضای سنگین و کسالت بار شده افراد را از خود گریزان خواهد نمود نقش عمده معماری و تزئین داخلی در حقییقت ایجاد محیطی مناسب برای زیستن و فعالیت های انسانی است.

سطوح
سطوح اصلی اتاق شامل سقف و کف ودیوار ها است؛ پرده‌ها روکش مبل و صندلی، سطح درها و پنجره ها نیز سطوح کوچکتر را تشکیل می دهند. رنگ، نقش، بافت در بزرگ یا کوچک جلوه دادن اتاق موثر است نقوش درهم و رنگهای تند بر سطوح مذکور قدرت جلب توجه بیشتری داشته و فضا را شلوغ و کوچک خواهند کرد.تاقچه ها، رف ها، ارسی ها، هشتی ها، حوض ها و باغچه ها تنها شماری از عناصر کالبدی طراحی داخلی در ایران هستند. روش معماران گذشته ایرانی در به کارگیری این عناصر، در راستای آن بوده تا از جذابیت فرم کاسته شود و به غنای فضا افزوده گردد. این همان هندسه همراه با تزئینات است.

ترکیب رنگ ها
ترکیب رنگ یک فضا، بیشترین بستگی را به افرادی دارد که در آن مکان زندگی خواهند کرد و براساس سلیقه و انتخاب شخصی آنها انجام می شود. رنگ ها دامنه وسیعی دارند و افراد سلیقه های متفاوت ؛ اما در حوزه طراحی، طراح ممکن است خود، ترکیب رنگ هایی را به صاحب خانه پیشنهاد کند.

گذشته از این، ترکیب رنگ ها در درجه اول به نوع اتاق بستگی دارد. مثلا اتاق نشیمن، محل پذیرایی است و باید از رنگ های آرامش بخش در آن استفاده شود در حالیکه اتاق خواب بیشتر یک فضای شخصی و محل خواب است و رنگ آن باید براساس احساسات قلبی صاحب خانه، انتخاب شود. ترکیب رنگ ها، ممکن است براساس نقطه نظرات صاحب خانه نیز باشد، مثلا افرادی که پرانرژی و فعال هستند، رنگ های روشن را ترجیح می دهند، در حالیکه افرادی که بیشتر در خانه هستند رنگ های کمی تیره را ترجیح می دهند. از دیگر رنگ ها نیز ممکن است در ترکیب رنگ ها استفاده شود.بهترین دکوراسیون داخلی

 

معماران داخلی، طراحان داخلی و دکوراتور ها همگی از دانش، تجربه و مهارت زیادی برخوردارند. بسیار واضح است که علیرغم اشتراکات بسیار، این سه رشته مترادف یکدیگر نیستند و در حوزه های کاری متفاوتی فعالیت می کنند که انتخاب درست هر یک از آنها برای تکمیل یک پروژه از اهمیت بالایی برخوردار است.